الكبده الاسكندراني
المقادير
١ آيلو آبده
٢ ملعقه سمن
١ بصله متوسطه مفرومه
ملح – فلفل – بهارات
عصير ليمون حوالي ٢ ليمونه
بصل مقطع حلقات
فلفل مقطع حلقات
الطريقه
تقطع الكبده شرائح و تغسل جيدا بالماء و تتبل بالملح و الفلفل و عصير الليمون و
بالصل المفروم و تترك لمده نصف ساعه
يقدح السمن في اناء علي النار و يضاف اليه البصل المقطع حلقات حتي يصفر لونه
يضاف بعد ذلك الفلفل و الكبده و يترك المقدار علي نار هادئه و يضاف مقدار قليل
من الماء اذا لزم الامر
تقدم مع المكرونه و سلطه الطحينه
و بالهناء و الشفا